Lego vahetab juhi välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legod
Legod Foto: SCANPIX

Enam kui tosin aastat Taani mänguasjatootjat Lego juhtinud Jorgen Vig Knudstrup suunatakse uut Lego brändi haldavat ettevõtet tüürima. Tema järeltulijaks Lego tegevjuhi ametis saab senine ärijuht Bali Padda, kirjutab Reuters.

Tegu on Taani ühes suurimas ja tuntumas ettevõttes juba teise suurema vangerdusega sel aastal.

Kevadel teatas Lego omanik Kjeld Kirk Kristiansen, et annab ettevõtte nõukogu esimehe positsiooni üle 37aastasele pojale Thomasele.

Kristiansenide perekonna traditsiooni järgi valitakse igast põlvkonnast välja üks, kõige aktiivsem omanik, kes kontrollib ettevõtte käekäiku. Praegune üleminekuperiood sai alguse tegelikult juba 12 aastat tagasi, mil Kjeld loobus ettevõtte aktiivsest juhtimisest ning nimetas ametisse Jorgen Vig Knudstrupi, kes oli esimene väljastpoolt perekonda pärit tegevjuht. 2007. aastal ostis Kjeld ära oma õe osaluse firmas, misjärel on LEGO Kjeldi ja tema kolme lapse valduses.

Thomas Kirk Kristiansen vahetas oma isa välja ka 25 protsenti ettevõttest omava Lego Foundationi nõukogu juhi positsioonil. Kjeld Kirk Kristiansen jäi aga perekonna valdusfirma Kirkbi A/S nõukogu juhiks, mille käes on ülejäänud 75 protsenti aktsiatest. Kirkbi omanikeks on Thomas, tema kaks õde ja nende isa Kjeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles