Postimees testib: kui mugavad on moodsad selvekassad?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo kinos tuleb kaalukommid enne iseteeninduskassat ära kaaluda. Ülejäänud tooted saab kas ekraanilt valida või laseriga sisse skaneerida.
Apollo kinos tuleb kaalukommid enne iseteeninduskassat ära kaaluda. Ülejäänud tooted saab kas ekraanilt valida või laseriga sisse skaneerida. Foto: Liis Treimann

Iseteeninduskassad, mis annavad inimestele võimaluse ise müüjat mängida ning oma kauba eest kiiresti ja lihtsalt tasuda, ei valluta mitte ainult supermarketeid, vaid ka teisi kaubandusasutusi. Postimees katsetas bussijaama, Apollo kino, McDonald’si, Statoili ja Coca-Cola Plaza selvekassasid.

Tallinna bussijaam

Tallinna bussijaamas on neli iseteeninduskassat, kust reisilised saavad kas juba ostetud pileti välja trükkida või bussile pääsme soetada. Tartusse piletit ostes selgub, et maksimaalne aeg, kuhu iseteeninduskassast pileti saaks, on järgmise päeva õhtu. Soodustusega pileti ostmine põhineb usaldusel: keegi ei küsi seda tõendavat dokumenti. Ilmselt teeb seda küll bussijuht piletit kontrollides. Kui aga internetist piletit ostes saab ka istekohta valida, siis selvekassa valib selle kliendi eest ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles