Repinski kitsefarmi toodete müük pole kasvanud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski talle kuuluvas Konju kitsefarmis Ida-Virumaal.
Martin Repinski talle kuuluvas Konju kitsefarmis Ida-Virumaal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui nädala alguses kiitis värske maaeluminister Martin Repinski Maalehele, et pärast tema kitsefarmi ümber lahvatanud meediaskandaali on Konju Talupoe müüginumbrid kahekordistunud, siis jaeketid, kes Konju kitsetalu tooteid oma lettidel müüvad, sama kinnitada ei saa.

Nädala alguses rääkis äsja ametisse vannutatud maaeluminister Martin Repinski Maalehele, et tema mure selle pärast, missugust mõju võiks Eesti Ekspressi lugu tema ettevõtete majandustegevusele osutada, osutus asjatuks, kui kaupluse juhataja helistas ja ütles, et käive on kahekordistunud ning kliendid nõuvad «skandaalset juustu».

Lisaks aga Tallinnas Lembitu tänaval asuvale Konju Talupoele müüakse Konju kitsetalu tooteid ka terves reas Tallinna Selverites ning neljas Tallinna Rimi Talu Toidab poes. Talupoele sarnase müügieduga nad aga kiidelda ei saa.

-Müüginumbrid marginaalsed

Kuigi Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul on Konju kitsepiim väga populaarne ja heameelega müüks nad märksa tihedamini ka Konju kitsejuustu - mida hetkel piisavalt ei toodeta -, siis erilist müügitõusu neil toodetel nad viimasel ajal täheldanud ei ole. «Aga oma sihtgrupp on neil kindlasti olemas,» kinnitas Bats.

Selver müüb kolme Konju Talu toodet 16 suuremas Selveris alates 2015. aasta aprillist ja mahetooteid nende hulgas ei ole. «Kui täpsem olla, siis tegelikult tegemist on ühe tootega, kuid kolme erineva maitsega. Toote nimeks on Kitsejuustu pallid õlis ning need kolm erinevat maitset on: jõhvikaga, Kreeka pähklitega ning küüslaugu ja tilliga,» kirjeldas toidupoodide keti kommunikatsioonispetsialist Karl-Villem Vaserik.

Küll aga ütles ta, et Selveris müüdavate Konju kitsefarmi toodete müüginumbrid on väga marginaalsed. « Viimaste nädalate sündmuste valguses ei ole samuti toimunud mingisugust suurt muudatust nende toodete müüginumbrites,» lausus Vaserik.

Konju kitsefarmi toodangut müüvad ka Tallinna ja Tartu Biomarketi kauplused, täpsemalt sealset piima. Ökopoodide tegevjuhi Priit Mikelsaare kinnitusel ütlesid temagi poodide juhatajaid, et erilisi muutusi viimasel nädalal Konju talu toodete müüginumbrites näha ei ole: «Mingit selget joont välja ei joonistu, et mingi märgatav positiivne või negatiivne müügimõju oleks olnud.» 

Küsimustele Konju Talupoe viimase nädala müüginumbrite osas ja kuidas kõrgendatud meediatähelepanu sellele mõju on avaldanud, ei ole Postimees Martin Repinskilt alates esmaspäevast vastust saanud. 

-Jätkuvalt oma ettevõtete juht

Ka ei ole ta vastanud, kui eetiliseks peab ta möödunud reedese väljaütlemise valguses - kus ta ütles, et astub kõikide talle kuuluvate ettevõtete juhtimisest kõrvale -, osalemist eilsel Konju Talupoe promoüritusel, mida võiks käsitleda huvide konflikti ja oma positsiooni kuritarvitamisena, et ühele ettevõttele reklaami teha.

Äriregistri andmetel on Repinski jätkuvalt nii Konju Kitsefarm OÜ kui ka Konju Talupood OÜ ainuke juhatuse liige. Eelmisel reedel lubas ta aga esimesel võimalusel oma ettevõtete etteotsa uued inimesed panna.

«Uuel juhil on plaanis terve rida muudatusi ja siis, kui ta astub ametisse, on teil võimalik talle esitada kõiki küsimusi. Nagu ma juba ütlesin - mina ei kavatse sellega üldse tegeleda,» kinnitas Repinski nädal aega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles