Rasketele palgikoormatele saab tänasest osta külmaveoloa

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaveoauto lumetuisus.
Metsaveoauto lumetuisus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kuna kaks viimast nädalat on ööpäeva keskmine õhutemperatuur olnud vähemalt kaheksa külmakraadi, müüb maanteeamet alates tänasest metsafirmadele erilube, mis lubab laadida autole raskema koorma.
 

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Pain ütles, et kahenädalane luba ühele autole maksab 230 eurot ja 11 senti. Selle eest võib teha üks auto nii palju sõite, kui kulub. Eriloaga metsaveoauto tegelik mass võib küündida 52 tonnini. Osta võib ka ühekordse loa, mis maksab pisut üle 22 euro.

Pain märkis, et suurim lubatud koormus sõltub auto telgede arvust. Kuna neljateljelisi veomasinaid Eestis ei kasutata, siis kolmeteljelise veomasina, millele lisandub ka haagis suurim lunatud täismass eriloaga on 50 tonni.

Tavaline tegeliku massi piirang on 44 tonni, mis tähendab, et moodne metsaveok peab sõitma pooltühja koormaga.

Veofirmade juhid on erilubade äri teravalt kritiseerinud. Leides, et kui teeolud kannatavad sõita raskema autoga, siis peaks seda lubama kõikidele, mitte aga küsima selle eest veel eritasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles