Liit: e-arved tuleb kiiresti kohustuslikuks teha (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-arve
E-arve Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit (ITL) leiab, et raamatupidamise seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis muudaks e-arved kohustuslikuks, tuleb vastu võtta kiiremas korras.

«Eelnõu tuleb vastu võtta kiiremas korras ning e-arvete kohustuslikuks muutmise tähtaega ei tohi rohkem edasi lükata,» kirjutab liit kirjas riigikogu majanduskomisjonile. Liit toob välja neli põhjust.

Esmalt on riigile majanduslikult kasulik, kui e-arvetele üleminek ära tehakse. Teiseks on kõigile turuosalistele on kasulik, kui e-arved muudetakse avaliku sektori jaoks kohustuslikuks, sest turg suureneb sellega kõigi jaoks.

Kolmandana on pidev edasilükkamine ebaõiglane nende asutuste ja ettevõtete, seehulgas välisriikides asuvate suhtes, kes on selleks valmistunud ning kulutusi teinud. Neljandana on pidev edasilükkamine on Eesti kui tugeva e-riigi kuvandiga riigi, mida see e-arvete kasutuse mõttes ei ole, rahvusvahelise maine mõttes piinlik.

Liit märgib, et e-arvetele üleminek on seotud Euroopa Liidu (EL) direktiiviga, mis näeb ette e-arvete kasutamise kohustuslikuks tegemise riigihangetes hiljemalt 2018. aasta lõpuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles