Riik ei leia Kotkale väärilist järglast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine MKMi asekantseler Taavi Kotka
Endine MKMi asekantseler Taavi Kotka Foto: Toomas Tatar

Riigisekretär pikendab dokumentide esitamise tähtaega majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsleri ametikohale, kust Taavi Kotka jaanuari lõpus lahkub.

Täna oli tähtaeg majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi uue side ja riigi infosüsteemide asekantsler ametikohale, kust sel kohal neli aastat olnud Taavi Kotka on otsustanud jaanuari lõpu seisuga lahkuda sooviga naasta erasektorisse. Küll aga ei ole Kotkale väärilise järglase leidmine läinud nii lihtsalt, kuna riigisekretär on otsustanud konkursi pikendada 13. detsembrini.

Asekantslerina nähakse inimest, kes oleks Eesti infoühiskonna arengusuuna näitaja ja visiooni looja, kes veab eest ettevõtete konkurentsivõime kasvu ja inimeste elukvaliteedi parandamiseks riiklikku IKT strateegiat ning infoühiskonna teenuste arendamist. Tema sõnadel ja tegudel on kaalu ning edasiviivat jõudu nii riigi kui rahvusvahelisel tasandil, märgib riigikantselei konkursi pikendamise teates.

Kandidaadilt oodatakse teenistusülesannete täitmiseks piisav juhtimiskogemust, haridust ja inglise keele oskust vähemalt C1 tasemel, avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile vastavaid oskusi ning väga head ülevaadet IKT poliitika hetkeseisust ja suundumustest nii Eestis, Euroopa Liidus kui ka maailmas.

Eelistatud on kandidaat, kellel on vähemalt 3-aastane IKT valdkonna strateegilise arendamise ja eestvedamise või organisatsiooni juhtimise kogemus, magistrikraad või sellega võrdsustatud haridustase ning nii avalikus kui erasektoris töötamise kogemus. Kandidaadilt eeldatakse valmisolekut taotleda riigisaladusele juurdepääsu luba.

Kandidaatidel palutakse lisaks tavapärastele tööle kandideerimise nõuetele esitada ka kuni kahe leheküljeline essee teemal: «Minu lahendused Eesti infoühiskonna viiele suurimale väljakutsele.» Uus dokumentide esitamise tähtaeg on 13. detsember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles