Energia talvepakett kummutab arusaama säästust (9)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einari Kisel Maailma Energeetikanõukogust rääkis, et tavainimesele tähendab kavandatav muudatus, et väiksema tarbimise korral tuleb ikkagi maksta kogu paketi eest.
Einari Kisel Maailma Energeetikanõukogust rääkis, et tavainimesele tähendab kavandatav muudatus, et väiksema tarbimise korral tuleb ikkagi maksta kogu paketi eest. Foto: Tairo Lutter

Brüsselis küpsev seadusemuudatus pöörab eestlastele nelja aastaga harjumuspäraseks kujunenud elektrituru pea peale, sest tarbijad hakkavad tulevikus lisaks tarbitud elektrile maksma võimsustasu ka reservis seisvatele elektrijaamadele.

Euroopa Komisjonis tuleb lähipäevil arutlusele 1000-leheküljeline nn energia talvepakett, millega igakuine voolumõõtja näitude lugemine vajub ajalukku, sest elektrit hakatakse müüma nii nagu telekommunikatsiooniteenuseid, pakettidena.

«Tavatarbija peab suutma ütelda, kui palju ta maksimaalselt tarbib. Tema jaoks koostatakse turul olevate elektrijaamade võimsuse ja isikliku elektritarbimise kokteilina pakett. Kui ta tarbib prognoositust vähem, siis maksab ta ikka kogu paketi eest. Kui ta aga tarbib prognoositud mahust rohkem, siis selle jaoks kehtib eraldi hind, mis on kõrgem tavapärasest elektri hinnast,» selgitas Maailma Energeetikanõukogu vanempartner Einari Kisel.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles