Kütusehinna tõus ohustab maailma majanduse taastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brenti hind on kerkinud 108,57 dollarini barreli eest
Brenti hind on kerkinud 108,57 dollarini barreli eest Foto: SCANPIX

Kütusehindade tõus, mida kannusavad Lähis-Ida rahutused, võib halvata maailma majanduse taastumise, hoiatab Rahvusvaheline energiaagentuur (IEA).

Kui kütusehinnad püsivad 100 dollari piirist kõrgemal terve aasta jooksul, võib see IEA juhti Nobuo Tanaka sõnul valla päästa uue majanduskriisi, vahendab Reuters.

Brenti hind on kerkinud 108,57 dollarini barreli eest, mis on kõrgeim hind enam kui kahe aasta jooksul. Hinnad on aga veel kaugel kõikide aegade rekordist 2008 aasta juulis, kui brenti hind küündis 147 dollarini barrelist.

Kütuse hind tegid täna hommikul hüppe üles kartuses, et Liibüa rahutused võivad levida ka teistesse piirkonna naftariikidesse. Liibüa on esimene suurem naftatootja, kes rahutustes räsida on saanud ning esimene, kes selle tõttu on pidanud kütusetootmist vähendama, vahendab the Guardian.

Tanaka kinnitusel on hetkel olukord siiski parem kui 2008. aastal, kuna naftatootmisvaru on praegu 5 miljonit barrelit päevas. Toona oli Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC ) tootmisvaru 2 miljonit barrelit päevas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles