Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Postimees mekib: millisest kohast saab parimat trendikohvi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Barista Mihkel Jürimaa.
Barista Mihkel Jürimaa. Foto: Albert Truuväärt

Kuigi flat white'i kohvijook leiutati juba aastakümneid tagasi, sai see tänavu ootamatult populaarseks. Tavatult kiiresti jõudis kohvimaailma menujook ka Eestisse ja nüüd saab seda osta suisa bensiinijaamast.

«On kohvijoogid, mis tulevad ja lähevad, ja teised, mis jäävad,» ütles Pauligi kohvikoolitja Mihkel Jürimaa. Ta arvab, et erinevalt sel suvel palju reklaamitud cold brew’st jääb praegu Eestis veel suhteliselt nišijoogiks olev flat white siiski ilmselt turule.

Flat white on cappuccino-laadne jook, milles on lisakogus  espressot ning vahu asemel kreemja tekstuuriga piim. Sobib neile, kelle jaoks latte ja cappuccino jäävad oma kohvisisalduselt natukene lahjaks.

Tagasi üles