Lufthansa streik mõjutab reedel 100 000 reisijat, ära jääb 830 lendu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: SCANPIX/REUTERS

Saksa suurima lennufirma Lufthansa pilootide streik jätkub reedel kolmandat päeva ja ära jääb 830 lendu, mis mõjutab üle 100 000 reisija.

Streik algas kohaliku aja järgi keskööl vastu kolmapäeva (Eesti aeg kell 1 kolmapäeval) ning puudutab Lufthansa lende üle terve Saksamaa.

Kolmapäeval jäi ära 876 lendu, neljapäeval 912. Seeläbi kannatab kolme päeva jooksul rohkem kui 315 000 reisijat.

Lennufirmad Austrian Airlines ja Swiss - mis kuuluvad Lufthansa gruppi - on üritanud streigist kasu lõigata ja Saksamaal teenuseid pakkuda.

Grupi ülejäänud lennufirmasid - Germanwings, Air Dolomiti ja Brussels Airlines - ei ole streik mõjutanud.

Saksa päevalehe Bild andmeil läheb streik Lufthansale maksma 10 miljonit eurot päevas.

Streiki korraldav ametiühing Vereinigung Cockpit on alates 2014. aasta aprillist korraldanud palgavaidluse tõttu 14 streiki.

Piloodid nõuavad iga-aastast keskmist 3,66-protsendist palgatõusu, mis kataks tagasiulatuvalt ka eelmised viis aastat. Ametiühingu sõnul on pilootide palgad sel perioodil püsinud samal tasemel, samas kui ettevõtte tulu ulatub miljarditesse eurodesse.

Ettevõte pakkus 2,5 protsendist palgatõusu.

Lufthansa juhtide sõnul ei ole pilootide palganõuet võimalik täita, sest ettevõte maksab juba niigi oma pilootidele konkurentidest paremat palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles