Eestlased toetavad eurot Euroopa keskmisest enam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro
Euro Foto: Toomas Huik

Toetus Euroopa Liidu ühisele rahapoliitikale on pärast mõningast langust kevadel tõusnud jälle aastatagusele 63 protsendi tasemele. Võrreldes Euroopa Liidu keskmisega on Eesti kodanike toetus eurole mõnevõrra kõrgem, selgub Eurobaromeetri täna avaldatud aruandest.

Euroopas keskmiselt toetas ühtset rahapoliitikat 58 protsenti vastanuid.

Küsimusele, kas euro on leevendanud praeguse finants- ja majanduskriisi negatiivseid mõjusid, vastas 48 protsenti Eesti kodanikke aga eitavalt. 2010. aasta kevadel kahtles euro võimes majanduskriisi leevendada koguni 56 protsenti vastanuid.

Ka Euroopas keskmiselt olid kodanikud sama meelt ning 48 protsenti vastanuid arvas, et ühtne rahanduspoliitika pole kriisi leevendanud.

Eestis viidi eurobaromeetri küsitlus läbi novembris. Kokku küsitleti 1000 Eestis elavat Euroopa Liidu kodanikku. Uuringu tellis Euroopa Komisjoni kommunikatsioonipeadirektoraat ja selle viis Eestis läbi TNS Emor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles