Veofirma seljatas riigikohtus maksuameti

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet
Maksu- ja tolliamet Foto: Dmitri Kotjuh

Eile tühistas riigikohus Tartu halduskohtu ja ringkonnakohtu varasemad otsused ning tunnistas õigusvastaseks maksu- ja tolliameti tegevuse, kes pumpas OÜ Mürin veoki paagist välja ja pidas kinni kokku üle 1700 liitri diislikütust.

Maksu- ja tolliameti akti järgi sisenes eelmise aasta 24. jaanuaril Narva piiripunkti kaudu Venemaalt Eestisse OÜ Mürin kaubaveoauto, mis oli teel Karksi. Aktsiisivabastuse kontrolliks pumbati veose kütusepaakidest välja kogu kütus (690 liitrit) ja tagasi valati üksnes 200 liitrit, mida amet pidas vajalikuks kaubaveoks Karksini, kirjutab Äripäev.

Maksu- ja tolliamet tõi välja asjaolu, et vaid osa standardsetes kütusepaakides Eestisse toimetatud kütusest kulub vajalikuks veoks ning neil on põhjendatud kahtlus, et kütust tuuakse Eestisse äri eesmärgil. 

OÜ Mürin taotles kinnipeetud kütuse tagastamist, sest nemad ise kütust paagist välja ei võtnud ning Venemaal tangitud kütusega pole keelatud Eestis sõita. Loed edasi Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles