Kinnisvaraostja otsib omasugust

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris kindlasti mitte tüüpiline Lasnamäe korter.
Päris kindlasti mitte tüüpiline Lasnamäe korter. Foto: KV.EE

Noored pered eelistavad elada uutes majades, eriti hea, kui naabrid on sarnase ilmavaatega. 

Väga populaarsed on uusarenduspiirkonnad. «Sellistes klastrites on ka sotsiaalne läbilõige palju ühtlasem. Vanades majades kui ühistu tuleb kokku siis üks ütleb et katus tuleb ära parandada ja esimese korruse inimene arvab et ei ole vaja. Või on liivakastis liiva väheks jäänud ja siis mõni vanem inimene, kellel lapselapsi pole, arvab, et milleks see,» kommenteeris arvas  Pindi Kinnisvara suurkliendi osakonna juht Peep Sooman.

Kui on palju noori peresid, siis neil on ka samad väärtused ja huvid, ning see tõmbab.

Samal põhjusel on populaarsed ka Lasnamäe uued korterid. Kui varem olid kõik 115000 lasnamäelast sunnitud elama täpselt ühesugustes kortermajades, siis nüüd on neil võimalus oma elamine veidi põnevama vastu välja vahetada.

«Kõik nad olid seniajani sunnitud elama ühesuguse planeeringuga majades, kus isegi lifti soditud sõnad olid samad. Ka selle 115000 inimese seas on rikkamaid ja vaesemaid ja edumeelsemaid ja vähem edukaid ja ka nemad tahavad oma elatustaset tõsta. Samas tahavad nad jääda sinna, kus on töö ja sõbrad,» täheldas Sooman.

Ka Uus Maa analüütik Risto Vähi kinnitas, et Lasnamäe elanikud hindavad oma piirkonda. «Lasnamäe kohatruudus on väga tugev. Seal on palju kohti, kuhu elukeskkonda saab nullist ehitada. Sealne arendus jäi pooleli ja elamute vahele jäi igasugu tühermaid ,» rääkis Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles