Ametiühing: Nordea pole kunagi tahtnudki kokkuleppeni jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: NORDEA PANK, PANK, PANGAD: TALLINN : 20JUN15

Pank. Nordea pank. 

lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
: NORDEA PANK, PANK, PANGAD: TALLINN : 20JUN15 Pank. Nordea pank. lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Finantssektori Töötajate Liidu (EFL) sõnul oli Nordea Eesti filiaali otsus lõpetada kollektiivlepingu läbirääkimised etteaimatav samm, kuna tegelikkuses pole pangal olnud kunagi soovi kokkuleppeni jõuda.

«Nordea samm on ootuspärane. Juba varem oli näha, et tegelikkuses ei olnud Nordeal tõelist soovi kokku leppida. Nüüd lihtsalt öeldi see välja,» ütles EFL-i juhatuse esimees Tanel Erik Podar BNS-ile.

Ühtlasi lükkas Podar ümber panga väite nagu oleks ametiühing jõuliselt püüdnud ära kasutada fakti, et pank on ühinemisprotsessis, esitades alles loodavale pangale nõudmisi, mis on turutingimustest kordades erinevad.

«EFL ei ole ära kasutanud ühinemise fakti – EFL tegi kollektiivlepingu ettepaneku 2016. jaanuaris, mil ühinemise uudiseni oli seitse kuud aega. Pank oleks võinud enne seda kokku leppida, mitte venitada ühinemise uudiseni ja siis seda uudist läbirääkimiste peatamise ettekäändena kasutada,» rääkis Podar.

«Loomulikult olid läbirääkimised keerulised. Läbirääkimised peavadki keerulised olema. Aga EFL ja töötajate esindajad vähemalt ei jalutanud läbirääkimiste laua tagant minema. Samas jätab panga otsus läbirääkimised peatada töötajatele väga piiratud vahendid, kuidas tööandjaga dialoogi jätkata. Võtame seda tulevaste plaanide osas arvesse,» lisas Podar.

Nordea Bank AB Eesti filiaal otsustas kolmapäeval peatada kollektiivlepingu läbirääkimised EFL-iga; läbirääkimisi jätkata soovib pank peale DNB pangaga ühinemist.

Pank tõi põhjendusena välja selle, et poolte vahel on oluliselt erinevad seisukohad lepingu eesmärgi ja tingimuste osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles