Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas ülalpool 19 000 punkti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiakaupleja New Yorgi börsi.
Aktsiakaupleja New Yorgi börsi. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

USA aktsiaturgudel jätkus eile presidendiralli ning olulisemad aktsiaindeksid lõpetasid uutel rekordtasemetel. Maailma enimjälgitav aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas esmakordselt ajaloos ülalpool 19 000 punkti taset.

30 aktsiast koosnev indeks käis veidi enne kauplemispäeva lõppu 19 044 punktil, siis aga taandus veidi ning lõpetas 19 023,87 punktil, mis oli 0,4 protsenti esmaspäevasest sulgemishinnast kõrgemal.

Ajaleht The Wall Street Journal kirjutas, et 18 000 punkti tasemest on ühest küljest pika, samal ka lühikese teekonnaga. Esimest korda kerkis Dow Jonesi tööstuskeskmine (lühendatult Dow) üle 18 000 punkti juba 2014. aasta detsembris, samas oli viimati allpool seda taset 4. novembril, vahetult enne presidendivalimisi. Seega kerkis indeks enam kui 1000 punkti võrra 12 kauplemispäevaga.

«Lõpuks ometi murdsime läbi uutele rekorditele,» ütles Bloombergile Deutsche Postbanki aktsiastrateeg Heinz-Gerd Sonnenschein. «Nüüd saame liikuda edasi hinnastama paremat väljavaadet: on tugevaid signaale, et USA majandus on heas seisus ning see kandub ettevõtete kasumitesse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles