Levada taotleb pankrotti, süüdistab panku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada.
Viktor Levada. Foto: Toomas Huik

Ettevõtja Viktor Levada esindajad viisid täna sisse OÜ Levadia Metall pankrotiavalduse. Levada sõnutsi on see «finantsasutuste poolt pealesunnitud samm.»

«Minu esindajad viisid täna OÜ Levadia Metall pankrotiavalduse sisse. See on finantsasutuste poolt pealesunnitud samm ja edasi otsustatakse ettevõtte saatus juristide vahendusel ning kohtusaalis,» teatas Levada täna saadetud pressiteates.

BNSi andmeil hakkasid juba varem ettevõtte pankrotti nõudma OÜ TMT ja Siemens Financial Services AB Eesti filiaal. 18. veebruaril määrati ettevõttele ka pankrotihaldur.

Levada sõnutsi esitati 2010. aasta alguses ka ettevõtte saneerimiskava, kuid see «jäeti mõne võlausaldaja kiusu tõttu Harju Maakohtus kinnitamata.»

Saneerimise ebaõnnestumisest tulenevalt muutusid pangalaenud kohe sissenõutavaks, kuid laenude tagasimakseks ettevõttel likviidseid vahendeid polnud. Ka laenude tagatiseks seatud varad ei võimalda laenude tagastamist täies ulatuses varade turuväärtuse languse tõttu. Seega pole Levadia Metallil võimalik oma kohustusi täita ning ettevõte on maksejõuetu.

Ärimees lisas, et üks peamine mure kogu Eesti ettevõtluses on praegu pankade totaalne suhtumise muutumine oma klientidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles