Arakas kardetud maksutõusu ärajäämisest: selle eest tuleb kindlasti uut koalitsiooni tunnustada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eften Capitali juht Viljar Arakas.
Eften Capitali juht Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter

Ärikinnisvara valitsemisega tegeleva Eften Capitali juhi sõnul on uue valitsusliidu otsus jätta ära majutusasutuste käibemaksu tõus ainult positiivne uudis. Kuigi ka Eften Capitali alla kuuluvad kaks suurt Tallinna hotelli, võidavad sellest otsusest tema hinnangul enim väljaspool pealinna jäävad majutusasutused.

«See on absoluutselt väga positiivne,» märkis Eften Capitali juht Viljar Arakas loodava valitsusliidu otsuse kohta jätta uuest aastast ära plaan tõsta majutusasutuste käibemaksumäär seniselt üheksalt protsendilt 14 protsendini. «Efteni portfellis on ka kaks hotelli - Radisson Sky ja hotell Palace Tallinnas,» lisas Arakas.

Küll aga võidavad värskest otsusest tema hinnangul hoopis väljaspool Tallinna jäävad majutusasutused. «Tegelikult ei olnud kunagi mure pealinna hotellide pärast, mure oli selles, mis toimub Tallinnast väljaspool. Kuidas need väiksemad majutusasutused hakkama saavad, kui me teame, et turistide voog jääb valdavas enamuses pealinna pidama,» selgitas Arakas.

Eften Capitali juhi sõnul oleks viieprotsendiline käibemaksumäära tõus turismisektorit üsna valusalt löönud: «Tegemist oleks olnud väga raske maksumuutusega, kus eksportivast sektorist - mida turismisektor tegelikult on -, oleks võetud väga oluline tükk raha lihtsalt ära.»

Ka juhtis ta tähelepanu sellele, mis täna hotellindust üle maailma iseloomustab - et selle palgad on ühed madalamad. «Niigi olid hotellid raskustes, et kohaneda selle palgaralliga, mis turul toimub. Sealt lähevad kulud üles ja siis tahetakse ülevalt veel käibemaksu ka ära võtta. Jäädi selgelt kahe tera vahele,» nentis Arakas.

Eften Capitali juhi sõnul oli käibemaksu tõusu ärajätmine ainuõige otsus. «Selle eest tuleb kindlasti uut koalitsiooni tunnustada,» märkis Arakas.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles