Standardi juht: tundub, et Oviir maksab kellelegi kätte (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standardi omanik Enn Veskimägi
Standardi omanik Enn Veskimägi Foto: Sander Ilvest

Kuni eelmise valitsusevahetuseni pikalt EASi nõukogus olnud suurettevõtja Enn Veskimägi nimetab ettevõtlusministri sammu vallandada Hanno Tomberg EASi juhi kohalt inetuks, ning nendib, et talle tundub, nagu oleks tegemist kättemaksuga, kuigi jääb arusaamatuks, mille eest.

«Ma arvan, et EASis toimub kõik normaalselt, lihtsalt minister on käitunud inetult,» kommenteeris mööbilitootja Standard omanik Enn Veskimägi, mis on tema seisukoht Hanno Tombergi EASi juhi kohalt maha võtmise osas. «See on nagu mingi kättemaks, aga ma ei saa aru, mille eest,» sõnas ettevõtja.

Veskimägi lisas, et kuigi tal pole Oviiriga tema ettevõtlusministrina ametisoleku ajal kokku puutunud, mõistab ta hukka selle, kuidas minister jõuga survestas EASi ja lasi tagasi kutsuda juhatuse esimehe, kes tegelikult mitte milleski süüdi ei ole. «Seda enam, et valitsuse vahetus on päevade küsimus. Niiviisi kutsuda kedagi tagasi, süüdistada teda asjades, mis on toimunud tegelikult 2012. aastal - see räägib juba iseenda eest,» nentis Standardi omanik.

Suurettevõtja on seisukohal, et Tomberg on EASi juhtimisega väga hästi hakkama saanud. «Ta on igal pool hästi hakkama saanud,» märkis Veskimägi, kes kuulus kuni eelmise valitsusevahetuseni ise ka pikalt EASi nõukogusse. «Minu meelest mingeid skandaale ja probleeme pole seal olnud pärast seda kriisi, kui eelmise valitsuse ajal vahetati mitu korda juhatuse esimeest,» sõnas ettevõtja.

Pärast Tombergi ametisse asumist hindab ta EASi tegevust stabiilseks. «Ma tunnen natuke Hanno Tombergi ka ja minu meelest on ta väga tasakaalukas ja tugev juht, talle anti võimalus luua oma meeskond,» lausus Veskimägi. 

Kuna meediast on käinud läbi kuuldused, et pärast Tombergi ametist maha võtmist lahkuvad EASist ka need inimesed, kes koos temaga sinna tulid, siis ütles mööblitootja, et tema iseenesest mõistab sellist sammu. «Tombergiga käituti väga-väga inetult,» põhjendas ta.

EAS andis eile teada, et nõukogu kutsub juhatusest tagasi senise juhi Hanno Tombergi, põhjendades otsust ettevõtlusminister Liisa Oviiri kriitika ja viimase aja sündmustega. Koos Tombergiga võib lahkuda terve EASi juhatus, kuhu kuuluvad veel Indrek Kaju, Sille Talvet-Unt ja Sigrid Harjo.

Loe lisaks:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles