Suurettevõtted keelitavad Trumpi Pariisi kliimaleppest mitte taganema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Üle 360 peamiselt USA kompanii ja investori keelitab kolmapäeval avalikus kirjas presidendiks valitud Donald Trumpile mitte loobuma Pariisi kliimaleppest, millega on ühinenud 196 riiki.

Kiri avalikustati Marrakechis ÜRO kliimakõnelustel ja selles kutsutakse presidenti säilitama USA osavõtt Pariisi leppest, et jätkata suunas, mis hoiab maakera temperatuuri tõusu 2 kraadi piires.

Trump on nimetanud maakera soojenemist pettuseks ja lubanud leppest taganeda.

Novembri algul jõustunud Pariisi lepe võimaldab ettevõtetel muuta miljardeid dollareid olemasolevaid madalsüsinikuinvesteeringuid triljoniteks dollariteks, mida maailm vajab kõigi varustamiseks puhta energia ja heaoluga, seisab kirjas.

Üleskutsele on teiste hulgas alla kirjutanud firmad nagu DuPont, Gap Inc, Hewlett Packard, Hilton, Nike, Starbucks, General Mills, Kellogg Company ja Levi Strauss & Co ning Euroopa suurfirmad Schneider Electric ja Unilever.

Allakirjutanud hoiatavad, et madalsüsinikumajanduse arendamisest kõrvalejäämine seab USA majanduse ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles