Keskmine IKT-spetsialist kaotab uue valitsuse maksukavaga kuupalgast neli eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Vida Press

Juhul kui uus valitsusliit taastab tulumaksumäära kunagise 26 protsendi tasemeni ning tõstab tulumaksuvaba miinimumi 500 euroni, tähendaks see keskmisele info- ja side valdkonnas tegutsevale töötajale netopalgas mõneeurost kaotust.

Statistikaameti andmetel oli eelmisel aastal info- ja side sektori keskmiseks brutopalgaks 1724 eurot. Arvestades 170eurose tulumaksuvaba miinimumiga, 20 protsendise tulumaksuga, 2protsendise pensionimakse ning 1,6protsendise töötukindlustusmaksega, saaks töötaja praegu kehtivate maksumääradega netopalgana kätte ümmarguselt 1364 eurot.

Uue valitsusliidu seni teadaoleva maksuplaani järgi suureneks tulumaksuvaba miinimum 500 eurole ning tulumaksumäär 26 protsendile, mis tähendaks, et keskmine IKT spetsialist saaks netopalgana kätte ümardatult 1360 eurot.

Suurt rahalist kahju ei peaks kannatama ka finantssektoris töötajad.

Keskmine brutopalk finants ja kindlustustegevuses oli 1778 eurot, millest tänaste maksumääradega jääks töötajale kätte 1405 eurot.  Uue maksusüsteemiga oleks netopalgaks aga 1398 eurot ehk kaotuseks oleks 7 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles