Õiguskantsleri hinnangul ei saa sotsiaalmaksu langetamist kiirkorras tühistada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise
Õiguskantsler Ülle Madise Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Õiguskantsler on seisukohal, et kui loomisel olev võimuliit tõepoolest sooviks sotsiaalmaksu määra langetamise tulevast aastast ära jätta, peaks ta esitama erakordselt kaalukad põhjendused, sest vastasel korral piiratakse ettevõtjate õiguspärast ootust, vahendab ERRi uudisteportaal.

Õiguskantsler Ülle Madise ütles «Aktuaalsele kaamerale», et põhiseadus võimaldab riigikogul muuta maksuseaduseid ja kui riigikogus muutub valitsuskoalitsioon, siis on loomulik, et muutub ka poliitika. See aga ei tähenda, et maksumuudatusi võiks läbi viia vaid mõnenädalase etteteatamisajaga.

«Õigusepärase ootuse piiramine ehk antud juhul maksulangetuse mõnenädalase etteteatamisega ärajätmine nõuaks erakordselt kaalukaid põhjuseid,» ütles Madise.

«Kui riigikogu tahab edasi liikuda graafikus, et juba 1. jaanuarist välja lubatud maksulangetus ära jätta, siis tuleks tal riigi kohtupraktikat arvestades näidata, mis on need väga erakorralised asjaolud, mis niisugust muudatust õigustavad,» lisas õiguskantsler.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles