USA börsid endiselt rekordlainel

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil
Kauplemine New Yorgi börsil Foto: SCANPIX

USA aktsiaturgude jaoks oli eilne kauplemispäev taas rekordlainel. Maailma enimjälgitav börsiindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine, kerkis seitsmendat järjestikust päeva, neid neli viimast uuel rekordtasemel.

Dow kerkis eile 0,3 protsenti uuele rekordtasemele 18923,06 punktile, laiemat turusektorit peegeldav S&P 500 indeks kosus 0,75 protsenti 2180,39 punktini ning peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks 1,1 protsenti 5275,62 punktini.

Nii S&P 500 kui ka tehnoloogiasektor on sel aastal kerkinud 11 protsenti, sest investorid usuvad, et nemad on globaalse aeglase majanduskasvu tingimustes võitjad.

«Turud püüavad endiselt arvata ära, mida Trump hakkab tegema, kui ta ükskord presidendiks saab,» ütles The Wall Street Journalile investeerimisfirma Brinker Capital vanem investeeringute juht Thomas Wilson.

Nii kauplejatel kui ka analüütikutel on mitu teooriat, miks mõned tehnoloogiagigandid on lüüa saanud. Amazoni ja Facebooki aktsiad on alates 8. novembrist ehk Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste päevast odavnenud 5,7 protsenti, Google’i emafirma Alphabeti aktsia hind on langenud 4,5 protsenti.

Mõned ütlevad, et investorid müüvad eelmisi võitjaid, selleks, et osta uusi, milleks peetakse finantssektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles