Saaremaa firma investeerib siidritootmisse veerand miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siider
Siider Foto: SCANPIX

Saaremaa joogitootja Öun Drinks OÜ investeerib tootmisvõimsuse suurendamiseks 245 000 eurot, mis tõstab ettevõtte aastase siidritoodangu 180 tonnini aastas, kirjutab Saarte Hääl.

Investeeringuga soetab ettevõte õunte pressimise ja pastöriseerimise seadmed ning mahutid, lisaks tehakse korda praegu veel lagunenud hooneosa.

«Võttes tootmise mahuks 180 tonni, lähtusime sellest, et suuremad Eesti väiksed õlletootjad teevad aastas 200 tonni,» rääkis Öun Drinks OÜ tootmisjuht Juhan Kanemägi.

Ettevõte peab selle aastakäigu siidri müümiseks läbirääkimisi suuremate kaubanduskettidega. Möödunud aasta õuntest valminud katsepartii on müügil Saare Selveris, Saaremaa tarbijate ühistu poodides ja Saarte Sahvris.

«Kui sul on umbes 8000 pudelit, siis ei saa sellega päris suurde ketti minna, sest seda ei jagu,» märkis Kanemägi.

Öun Drinks OÜ alustas tootmist 2015. aasta suvel õunalimonaadidega. Ettevõtte tootevalikus on praegu õunamahlal põhinevad nelja sorti limonaadid, mida müüakse mitmes suures kaubandusketis ning Olerexi ja Statoili tanklaketis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles