Ühisrahastusplatvorm asus hapusid laene üles ostma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crowdestate asutaja Loit Linnupõld
Crowdestate asutaja Loit Linnupõld Foto: Sander Ilvest

Kinnisvaraprojektide finantseerimise poolest tuntud ühisrahastusplatvorm CrowdEstate on lisaks põhitegevusele hakanud võimaldama ka võlgade ülesostmist ning teiste teemaväliste projektide rahastamist.

Näiteks õnnestus nõuete hulgiostmise, restruktureerimise, haldamise ja laekumiste kogumisega tegeleval ettevõttel PlusPlus Capital (PPC) juuli lõpus CrowdEstate’i vahendusel kaasata 600 000 eurot, vahendab Äripäev.

Seda eesmärgiga finantseerida võlgnevuses nõueteportfelli soetamist Leedust. Investoritele pakuti seejuures 13protsendilist tootlust, laenu tähtajaks oli kaks aastat ning tegemist oli tagatud laenuga.

Erinevaid näiteid kinnisvaravälisest rahakaasamisest CrowdEstate'i vahendusel on aga seinast seina - alates Click & Grow taimekasvatustehnoloogia arendamisest kuni  ICO Solutions inseneritehniliste energia ja taastuvenergia projektideni.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles