DNB pani õla alla massilisele tudengikorterite ehitamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite üürikortereid peaks juurde tulema ka Tallinnasse.
Tudengite üürikortereid peaks juurde tulema ka Tallinnasse. Foto: Mihkel Maripuu

DNB panga Balti harud finantseerivad 8,4 miljoni euroga Eesti firma 1Home Group AS-i üliõpilaskorterite ehitust Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses, Kaunases ja Varssavis.

«Välisüliõpilaste arv on Eestis viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud, siia tullakse õppima kolmeks kuni viieks aastaks. Ometi ei õnnestu selle aja jooksul paljudel leida head eluaset,» ütles DNB Eesti korporatiivpanganduse juht Krõõt Kilvet. «Arengut üliõpilastele mõeldud majutusteenuste vallas oleme oodanud pikalt,» lisas Kilvet, kes loodab, et see samm hoogustab nüüd kogu Baltikumi eluasemete üüriturgu.

1Home korteri- kui ka ühiselamutüüpi eluaseme üürimakse sisaldab elementaarse mööbli olemasolu, iganädalast majapidamisteenust üldkasutatavates ruumides ning kiiret teenindust rikkis seadmete korral. 1Home elamised on sarnase kujunduse ja tingimustega, kuid lõpliku hinna kujundavad korteri suurus ja asukoht.

1Home Group AS-i juhatuse liige Arvo Antropov ütles, et ettevõtte tulevikuväljavaated rahvusvahelise ketina paistavad paljulubavad, mistõttu laiendatakse 2017. aastal oma kontseptsiooni ka teistesse riikidesse.

Statistikaameti andmetel oli 2015. ja 2016. aasta õppeaasta alguses Eestis kõrgharidust omandamas 51 000 üliõpilast, kellest enam kui 25 000 asusid Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles