Trumpi võit aitas Buffettil tõusta maailma rikkuselt teiseks inimeseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: Reuters / Scanpix

Legendaarse investori Warren Buffetti varandus suurenes USA presidendivalimiste järgselt miljardeid dollareid, viies ta jõukuselt mööda Hispaania rõivatöösturist Amancio Ortegast, kirjutab Bloomberg.
 

Pärast USA presidendivalimisi kallines USA suurpanga Wells Fargo aktsia börsil 13 protsenti, kuna võitjalt Donald Trumpilt oodatakse pärast 2008. aasta finantskriisi karmistatud pangandusregulatsioonide lõdvendamist. Buffetti varahaldusfirma Berkshire Hathaway käes on 10 protsenti Wells Fargo aktsiatest.

Kui reede õhtuks oli Buffetti varandus suurenenud 6,2 miljardi dollari võrra, siis mitmed teised ülirikkad kaotasid sama ajaga tohutuid summasid. Seni teist kohta hoidnud rõivatöösturi, kiirmoeketi Zara omaniku Amancio Ortega varandus vähenes 2,7 miljardit, mis langetas ta kolmandale kohale. Mehhiko päritolu telekomiettevõtja Carlos Slim aga kaotas lausa 5,8 miljardit dollarit.

Eilse seisuga oli maailma rikkaim inimene endiselt Microsofti asutaja Bill Gates, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 86,9 miljardit dollarit. Buffetti varanduseks on 71 miljardit dollarit, Ortega jääb talle ühe miljardiga alla. Edetabeli neljandalt kohalt leiab veebikaubamaja Amazon asutaja Jeff Bezose 62,9 miljardi dollariga, viiendat-kuuendat kohta jagavad töösturitest vennad Charles ja David Koch 50,7 miljardi dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles