Selgus Balticconnectori mereosa ehituse projektijuht

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balticconnector projekt
Balticconnector projekt Foto: Erik Prozes

Elering AS ja Soome ettevõte Baltic Connector OY sõlmisid esmaspäeval lepingu Poola ettevõttega ILF Consulting Engineering Polska, mis hakkab juhtima Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector merealuse osa ehitusprotsessi ja käivitamist. 

ILF Polska ülesanne on täiendada merealuse gaasitoru projektdokumentatsiooni, juhtida ehitustegevust, suhelda tarnijatega ning nõustada tellijat gaasiühenduse ülevõtmisel ehitajalt ja käivitamisel.

ILF Polska partneriks on Austraalia ettevõte Subsea Engineering Associates Pty, kelle jaoks on Balticconnector teine sarnane merealuse toru projekt Läänemere regioonis. Gaasiühenduse merealuse osa ehitushange käivitub 2017. aasta esimeses pooles. Kogu ühendus valmib kava järgi 2020. aastaks.

Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector kogupikkus on ligi 150 kilomeetrit, millest 80 kilomeetrit paikneb Paldiski ja Inkoo vahel meres. Merealuse gaasitoru läbimõõt on 50 sentimeetrit ja surve torus kuni 80 baari.

Balticconnectori kogumaksumus on 250 miljonit eurot, millest 75 protsenti ehk 187,5 miljonit tuleb toetusena Euroopa Liidult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles