PwC: Suurbritannia peab Brexiti tõttu lähiaastatel lisaks laenama 100 miljardit naela

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Hammond.
Philip Hammond. Foto: SCANPIX

Konsultatsioonifirma PwC hinnangul tuleb Suurbritannial järgneva viie aasta jooksul Brexiti mõju tõttu laenata 100 miljardit naela rohkem kuni seni prognoositud, kirjutab Bloomberg.

Suurbritannia tänavuse aasta eelarvedefitsiit on kursil, millega jõutaks 67 miljardi naelaga miinusesse, mis on 12 miljardit naela kehvem tulemus kui PwC oli märtsis prognoosinud. Konsultatsioonifirma hinnangul ei jõua eelarve plussi ka 2020. aastaks. Briti uus rahandusminister Philip Hammond peaks tegema järgmise nädala kolmapäeval oma esimese rahanduspoliitilise avalduse. Ta on praeguseks juba hüljanud oma eelkäija George Osborne´i eelarve-eesmärgid.

Majanduskasv peaks järgmiseks aastaks aeglustuma 1,2 protsendile, kuna äriinvesteeringud kahanevad ning tarbijad tunnevad naela kursi langemise järgset inflatsiooni kiirenemist.

«Me ootame, et Brexit avaldab majanduskasvule pikka ja venimajäävat mõju, tegu ei saa olema lühikese terava šokiga,» ütles PwC peaökonomist John Hawksworth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles