Rakvere lihakombinaadi omanik alustas Baltikumi äritegevuse üle sisejuurdlust (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihakombinaat
Lihakombinaat Foto: Tairo Lutter

HKScan, kellele kuuluvad Eestis  Rakvere lihakombinaat ja Tallegg, alustas 14. novembril 2016 ettevõttesisest juurdlust oma Baltikumi äritegevuse üle. 

Uurimisega soovitakse saada kinnitust, et HKScan Baltikumi äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScan tegevusjuhiseid.

Sisejuurdlus kestab mõned nädalad. Osa HKScan Baltikumi juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest. Kontserni turundusjuht Anne Mere vastutab ajutiselt HKScan Baltikumi tegevuste eest, alludes HKScan Oyi tegevjuht Jari Latvanenile.

Anne Mere on töötanud HKScan’is 13 aastat, olles muuhulgas olnud HKScan Soome ja Baltikumi jaemüügi eest vastutav ning AS Rakvere Lihakombinaat (alates 2014 AS HKScan Estonia) tegevjuht. Mere ütles õhtul Postimehele, et ta ei saa veel kommenteerida, kas on tegu ka mingi rahalise kuritarvitusega. "Väga vara on veel midagi öelda, uurimine käib ja ilmselt kestab paar nädalat," lausus Mere. Täna tehti intervjuud hulga töötajatega ning see töö jätkub.

Mere sõnul on enamus töölt kõrvaldatutest eestlased ning üks on soomlane.

«Me peame oluliseks, et HKScan’is peetaks alati kinni hea juhtimise tavast ja ettevõtte tegevusjuhistest. Selle kindlustamiseks oleme alustanud sisejuurdlusega,» ütles tegevjuht Latvanen.

«Äritegevuse jätkumine tagatakse kogenud asendusmeeskonna abil ja sisejuurdlus ei mõjuta meie igapäevast toimimist. Me kõik loodame, et saame võimalikult kiiresti tagasi tavpärasesse töökorraldusse,» lisas Latvanen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles