USA börsid jälle rekordtasemel

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs
New Yorgi börs Foto: SCANPIX

USA börsid lõpetasid presidendivalimiste nädala teise järjestikuse kerkimisega uuele rekordtasemele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,2 protsenti 18847,66 punktini. Nädalaga kosus maailma enimjälgitav börsiindeks 5,4 protsenti, mis on suurim nädalane tõus alates 2011. aasta detsembrist. Laiemat sektorit kajastav S&P 500 indeks langes reedel 0,1 protsenti, aga Nasdaqi koondindeks kosus poole protsendi võrra. Mõlemad indeksid kerkisid nädalaga 3,8 protsenti.

Siiski oli kauplemisaktiivsus eile, võrreldes kahe eelneva, mil mahud olid väga suured, madalam.

«Paaril viimasel päeval oleme näinud suuri liikumisi,» ütles The Wall Street Journalile varahaldusfirma North Coast Asset Management kauplemisüksuse juht Frank Ingarra. «Turgudel käib praegu suur rebalansseerimine, sest inimesed üritavad ennustada kohvipaksult, mida uus president hakkab tegema ja milline sektor võidab või kaotab,» lisas ta.

Viimaste päevade võitjad on olnud tööstus- ja pangandussektor, sest investorid usuvad paigutasid raha aktsiatesse, millest nad usuvad võitvad juhul kui Trump suurendab valitsussektori kulusid, nõrgendab regulatsioone ja kiirendan inflatsiooni.

Samal ajal liikus raha välja mõnedest suurimatest võitjatest alates finantskriisist, milleks on näiteks tehnoloogiasektor ja valitsusvõlakirjad. Viimaste aastate populaarseimad aktsiad, nagu Amazon, Google’i emafirma Alphabet ja Facebooki aktsiad sel nädalal langesid, ehkki turg tervikuna kerkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles