Raasuke: majandusarenguks pole olemas lihtsat hõbekuuli (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Taavi Rõivase poolt ellukutsutud majandusarengu töögrupp tutvustas neljapäeval raporti tulemusi. Töörühma juhtinud pankur Erkki Raasuke tõdes tulemusi kommenteerides, et ühtegi kergesti eemaldatavat majandusarengu takistust olemas ei ole.    

Raasukese sõnul loodeti siiski alguses, et leitakse mõni kergesti eemaldatav takistus, kuid ühtegi sellist paraku ei leitud. «Me saime sellest kindluse, et ühte lihtsat hõbekuuli ei ole probleemide lahendamiseks olemas,» ütles Raasuke.

Tema sõnul oleks kõiki pakutud ettepanekuid võimalik algatada, kuid lisas, et mõned neist on oma olemuselt lihtsalt üsna pika kaarega. «Tõsi on see, et kattuvus on ettepanekutel päris suur päris mitmes valdkonnas. Näeme, et täna on arengud olemas ja mõnes isegi päris positiivsed. Siin jääb üle ainult julgustada, et need kibekiiresti ka ellu viidaks,» kommenteeris töörühma juht. Raasukese sõnul oleks hüpoteetiliselt võimalik neist vähemalt pooled ka nelja aastaga suures osas rakendada.

Neljapäeval koguneb ka potentsiaalne uus koalitsioon arutama majandus- ja maksupoliitikat, millest on osa võtma palutud ka töögrupi juht Erkki Raasuke. Seda, kas nimetatud raport ka uue koalitsiooni ette lauale lüüakse, ei osanud Raasuke kommenteerida. «Mind on sinna kutsutud ja täna praegu ma rohkem ei tea,» ütles ta. Raasukese sõnul on hea, et see raport sai lõpuks sel kujul avalikkuse ette toodud ning tehtud kõigile kättesaadavaks. «Ega mul peale selle raporti kommenteerimise midagi muud palju lisada ei ole. Kui, siis ehk mingeid nüansse, mida me selle töö käigus kogesime,» selgitas Raasuke Postimehele.

Pankuri sõnul pole see raport terviklik majandusprogramm või valimisplatvorm, kuid loodab siiski, et mitmed tehtud ettepanekud võiksid pälvida uue koalitsiooni tähelepanu ning nende rakendusi.

«Päris huvitav oleks tegelikult näha järske vastasseise, sest meie konsensus oli töögrupis ääretult kõrge ning teemade taha oli suhteliselt lihtne koonduda. Julgeks arvata, et me olime piisavalt mitmetahuline väljavõte erinevatest inimestest, seetõttu oleks huvitav neid kuulata,» ütles Raasuke pärast raporti tutvustamist.

Aasta tagasi kutsus peaminister Taavi Rõivas kokku majanduse elavdamise töögrupi, kuhu kuuluvad Erkki Raasuke, Ardo Hansson, Ruth Oltjer, Margit Härma, Taavi Veskimägi, Urmas Varblane, Seth Lackmann, Rain Rannu, Maris Lauri ja Väino Kaldoja.

Täna andis töögrupp aastaga välja töötatud seitse ettepanekut valitsusele üle.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles