Kõik on jälle pea peal – aktsiaturud rallivad (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad New Yorgi börsil vaatasid eile kaotanud presidendikandidaadi Hillary Clintoni kõnet.
Kauplejad New Yorgi börsil vaatasid eile kaotanud presidendikandidaadi Hillary Clintoni kõnet. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Pärast eilehommikust šokki on täna kõik jälle teisipidi – USA börsid lõpetasid eilse börsipäeva korraliku tõusuga, Aasia turud tegid hommikul võimsa tõusu.

Jaapani börsiindeks Nikkei hüppas 6,7 protsenti 17 344 punktini. Austraalia aktsiaturg tegi enam kui viie aasta suurima tõusu.

«Investorid on segaduses oma emotsionaalsete investeerimisotsuste pärast. Eile olid nad riskikartlikud, siis vaatasid, et ameeriklased on optimistlikud ning kergitasid turgu ülespoole. Nad ei kaotanud aega, et positsioone ringi mängida,» ütles Reutersile investeerimispanga Daiwa Securities strateeg Takuya Takahashi.

«Hämmastav muutus riskide suhtes kergitas aktsiad kõrgemale,» sõnas Austraalia panga Westpac ökonomist Imre Spezier. «Näib, et turg hindab majanduslikku väljavaadet Trumpi juhtimise all – kiirema majanduskasvu ja inflatsiooni suunas,» lisas ta.

Pärast ettevaatlikku algust lõpetasid USA aktsiaturud eilse kauplemispäeva korraliku tõusuga. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,4, laiemat aktsiaturgu peegeldav S&P 500 indeks ja Nasdaqi koondindeks mõlemad 1,1 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles