Nokia Elop müüs maha kõik Microsofti aktsiad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Stephen Elop. Tagaplaanis paistab firma finantsjuht Timo Ihamuotila.
Nokia tegevjuht Stephen Elop. Tagaplaanis paistab firma finantsjuht Timo Ihamuotila. Foto: SCANPIX

Nokia tegevjuht Stephen Elop rääkis täna hommikul majandusajakirjanikele korraldatud meediaüritusel, et müüs  maha kõik oma Microsofti aktsiad.

Nende asemele ostis ta eile 150 000 Nokia aktsiat, mille eest maksis ligi miljon eurot, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Mobiilsidefirma praeguses juhtkonnas on temast enam Nokia aktsiaid vaid direktorite nõukogu esimehel Jorma Ollilal ja Mobile Phones’i üksuse juhil Mary McDowellil.

Elop ostis Nokia akistaid esimest korda. Samal meediaüritusel ta kinnitas, et esimesed Nokia aktsiad sai ta omale tegelikult mullu sügisel koos töölepinguga, vahendas Kauppalehti Online.

Septembris 2010 Nokia tegevjuhiks nimetatud Elopi aktsiaportfelli ümber puhkes eelmisel nädalal mürgel, kuna siis selgus, et talle kuulub endiselt soliidne kogus Microsofti aktsiaid, aga mitte ühtegi Nokia oma.

Elop selgitas täna, et ta ei saanud varem osta ühtegi Nokia aktsiat börsiseaduse ja siseinfo omamise tõttu.

Nokias kehtivad seadused ei luba teha aktsiatega tehinguid kolm nädalat enne kvartalite majandustulemuste avaldamist. Majandusaasta lõpparuande avaldamise eel pikeneb tehingute keeld nelja nädalani.

Ka ei saanud Elop aktsiaid osta, kuna omas siseinfot plaanitava koostöö kohta Microsoftiga.

Nokia on ammu ärgitanud oma tippjuhte ostma firma aktsiaid. Tegevjuhi ja nõukogu esimehe osas on peetud heaks tooniks osta aktsiaid vähemalt kolme aasta põhipalga eest. Juhatuse liikmetel on soovitatud osta aktsiaid vähemalt kahe aasta põhipalga ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles