Ulla Ilisson: võib-olla varsti ei tahagi keegi dollarimakseid teha (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulla Ilisson
Ulla Ilisson Foto: Mihkel Maripuu

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ulla Ilisson tõdes, et ka ettevõtlusmaastikul jäävad ellu need, kes ootamatus maailmas suudavad kiiresti kohaneda, pidades silmas nii kiiresti arenevat tehnoloogiat kui USA presidendivalimisi.

«Ellu jäävad mitte tugevad, vaid need, kes kohanevad. Ja see on tänane uus reaalsus. See on relevantne igas ühiskonnas,» kommenteeris Ilisson  Eesti koolitus- ja konverentsikeskuse ja FinanceEstonia korraldatud konverentsil: finantssektori arengusuunad 2017. aastal.

«Kõik rääkisid, et see ei ole võimalik, aga peame tõdema, et kõik on võimalik. Peame olema avatud meelega ja kohanemisvõimelised,» rääkis Ilisson ja tõdes, et USA presidendivalimistel on kahtlemata mõju ka pangandussektorile.

«Pärast tänast päeva võib-olla ei tahagi keegi dollarimakseid teha.»

Pangad peavad oma teenused ümber vaatama iga kord näiteks siis, kui Apple muudab oma kasutustingimusi, sest nende teenused on IT-arengutega otseselt seotud.

Samas on pangas ka asju, mis ei muutu. Näiteks 47 protsenti neist, kes mobiilipanka kasutavad, sisenevad sinna veel vana hea paroolikaardiga. Näiteks Mobiil ID on 10 aastat turul olnud, aga seda kasutab internetipanka sisenemiseks alla 10 protsendi kasutajatest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles