Päevatoimetaja:
Sander Silm

Lihtne nipp: kuidas koorida küüslauku ilma seda puutumata?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Küüslaugu koormine võib üsna tüütu olla.
Küüslaugu koormine võib üsna tüütu olla. Foto: Liis Treimann

Küüslauk on paljudes toitudes oluline koostisosa. Küüslaugu koorimine on aga üsna vänge töö, koorimise lõpuks on see igal pool su kätel ja sa pead olema üsna kannatlik, et tulemuseni jõuda.

Startsat60 tuletas taas meelde, kuidas saaks küüslaugu koorimisega lihtsalt ühele poole. Kõik, mida puhtaks koorimiseks vajad on purk. Võta terve küüslauk või küüs, pane see purki ja raputa seni, kuni küüslauk on ise ära koorunud. Kõige pealt tuleb maha kõvem koor ning siis alles kilejas kiht.

Kui sul purki pole, siis võid seda ükskõik, millises anumas raputada. Idee on selles, et küüslauk põrkuks vastu kõva pinda, seega võid kasvõi kausi taldrikuga katta ja seda raputada.

Vaata videost, kui lihtne see on.

Märksõnad

Tagasi üles