Jüri Mõis: kriisi käigus võiks ühise keele leida Yana Toom ja Reformierakond (7)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Jüri Mõis.
Ärimees Jüri Mõis. Foto: Erik Prozes / Postimees

Endise poliitiku ja ettevõtja Jüri Mõisa arvates mõjutaks uus võimuliit Eesti ettevõtlusmaastikku pigem negatiivses suunas.

Mõisa sõnul oleks väga tervitatav, kui tekkinud valitsuskriisi käigus leiaksid ühise keele hoopis Reformierakond ning Yana Toomi Keskerakond. «Need on ühed tõsiseltvõetavad inimesed ja see mõjutaks asju positiivsuse suunas. Jüri Ratase Keskerakond pole hää, nad tegid seal kongressil asja olukorda kasutades lihtsalt ära,» arvas Mõis.

Ettevõtja sõnul on praegune valitsus ning Reformierakond talle üha enam meeldima hakanud. «Nad pole võib-olla küll erilised majandusgurud, aga selle eest kindlasti väga esinduslikud. Eemalt vaadates jääb mulje, et Eestis on väga tore valitsus,» leidis Mõis, lisades, et majanduses mingit kriisi tema küll ei näe. «Vaadake, mis teevad praegu maksulaekumised - need panevad uhkesti ülesse ja see on kõnekas paranemine,» arvas ta.

Keskerakonna ja sotside põhiliseks ühisosaks olev astmeline tulumaks on Mõisa hinnangul aga positiivne nähtus.

«Ma arvan, et astmeline tulumaks on üks õige mõte. Aga nad popsutavad seal niisama, ega nad seda tehtud ei saa. Pigem saab hakkama sellega Reformierakond. Astmeline tulumaks on euroopalik ja tänapäevane nähtus, sest see suurendab ühiskonna solidaarsust,» selgitas Mõis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles