Finance Estonia: Hiina investeerimisfond puudutab ka Eestit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina peaminister Li Keqiang (vasakul) ja Läti peaminister Maris Kucinskis (paremal) avavad pidulikult Kesk-ja Ida-Euroopa suunalise investeerimisfondi.
Hiina peaminister Li Keqiang (vasakul) ja Läti peaminister Maris Kucinskis (paremal) avavad pidulikult Kesk-ja Ida-Euroopa suunalise investeerimisfondi. Foto: SCANPIX

Finantsteenuseid koondavate ettevõtete klastri FinanceEstonia tjuhatuse liige Peeter Saks ütles Postimehele, et kuna tegu on Kesk- ja Ida-Euroopa  investeerimisfondiga, siis muidugi puudutab see ka Eestit.

Samas lisas Saks, et tõenäoliselt me siiski 10 miljardi suurust mahtu ning regiooni suurust arvestades esmane sihtkoht ei ole.

«Oleme ka siiani huviorbiidis olnud. Näiteks CEE Private Equity nimeline fond mis tegutseb valdavalt Hiina rahaga, on pidevalt Baltikumis investeeringuid otsimas, CITIC Telekom Hong Kongist ostis kevadel Linx Telekomi,» selgitas Peeter Saks. «Muugal olla ka hiinlastel tõsine huvi Rail Baltica, Helsingi tunneli ja raudtee Hiinast Euroopasse teemal,» lisas ta.

Hiina tööstus- ja kommertspank teatas eile, et on loonud Kesk- ja Ida-Euroopa suunalise 10 miljardi euro suuruse investeerimisfondi. Fondi juhib varahalusfirma Sino-CEE Financial Holdings Ltd. Ehkki fond loodi juba varem, toimus selle ametlik esitlus peaminister Li Keqiangi poolt laupäeval Riias, kus toimus Hiina ja 16 Kesk- ja Ida-Euroopa riigi (16+1) tippkohtumine, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles