Soome IT-sektoris ähvardab töötus kahekordistuda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiga töötajad.
Arvutiga töötajad. Foto: SCANPIX

Nokia koondamised ähvardavad Soome infotehnoloogia sektoris töötute hulka kahekordistada.


Praegu töötab Soomes IT-sektoris ligi 100 000 inimest ning umbes 5000 IT-spetsialisti on tööta. Töötus on Soome IT-sektoris aeglaselt tõusnud juba alates 2000. aastast, vahendab Yle News.

Soome infotöötlemise ühendus (FIPA) on siiski optimistlik ning usub, et Nokia koondamised suurt töötuse kasvu IT-sektoris kaasa ei too. «Oskused, mis Nokia IT ekspertidel on, leiavad kindlasti kasutust paljudes teistes ärides ning teistlaadi IT-töös,» ütles ühenduse juht Robert Serén.

FIPA andmetel on Soome IT-tööstuses kasvanud väikeste ettevõtete osatähtsus. Serén loodab, et Nokia koondamised tugevdavad seda suundumust. Selleks on aga vajalik riigi toetus. «Muidugi nõuab see mitmeid meetmeid, mis saavad aidata vältida mittevajalikke muresid ja luua neile inimestele tulevikku,» lausus Serén.

Nokia avalikustas eelmisel nädalal oma uue strateegia, mis näeb ette suuri koondamisi nii Soomes kui ka teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles