Valbet: gaasi jaemüügi hinnad erinevad kuni 40 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas
Gaas Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hinnavõrdlusportaalide võrgustikku haldava Datahouse OÜ juhatuse liikme Kert Valbet märkis Eesti gaasituru seisu kommenteerides, et kuigi maagaas iseenesest on täna tõesti pärit kahest allikast, siis jae tarbijatele pakutavad hinnad erinevad isegi 40 protsenti.

«Sealjuures tuleks tähele panna, et tegemist on praktiliselt identsete toodetega, sest täna pakub turul eristuvat fikseeritud hinda ainult üks gaasimüüja, teistel kõigil on muutuv hind, mis tähendab, et 30 päevase etteteatamisega saab hindu muuta,» lisas ta.

Postimees kirjutas täna, et konkurents gaasiturul pole tegelikult toimiv, kuna Baltikumi müüvad gaasi vaid kaks ettevõtet - monopol Gazprom ja ainsana Klaipėda LNG-terminali varustav pisikese turuosaga Statoil. Sellest tulenevalt hoiab 80 protsenti Eesti gaasiturust enda käes nüüdsest Eesti kapitalile kuuluv, kuid varem Gazpromi osalust nautinud Eesti Gaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles