Lufthansa kahekordistas kolmanda kvartali puhaskasumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: SCANPIX/REUTERS

Saksamaa lennufirma Lufthansa teatas kolmapäeval, et nende kolmanda kvartali kasum kasvas kaks korda 1,42 miljardi euroni, mis tulenes eelkõige töötajatega sõlmitud pensionileppest.

Enam kui 700 miljonit eurot lennufirma kasumist tuli tänu töötajatega saavutatud kokkuleppele, mis vähendab tööandja panust töötajatele makstavasse pensionisse. Jättes selle erakorralise tulu välja, vähenes lennukontserni tegevuskasum kolmandas kvartalis 6 protsenti 1,15 miljardile eurole.

Kuigi ettevõtte tegevjuhi Carsten Spohri sõnul on turuolukord keeruline, areneb Lufthansa stabiilselt. Lisaks tõstis ettevõte eelmisel kuul pärast ärireiside nõudluse kasvamist oma aastast kasumiprognoosi.

Lufthansa gruppi kuuluvad Austrian Airlines, Swiss ja odavlennufirma Eurowings kandsid juulist septembrini 32,7 miljonit reisijat. See oli umber 600 000 inimest rohkem võrreldes sama perioodiga eelneval aastal.

Samas moodustas kontserni käive 8,83 miljardit eurot, mis on 1,2 protsenti langenud võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles