Estlinki taaskäivitamine võib aega võtta paar nädalat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlink 1 avamistseremoonia 2006. aastal.
Estlink 1 avamistseremoonia 2006. aastal. Foto: Peeter Langovits

Eesti–Soome merekaabli Estlinki omaniku Nordic Energy Linki teatel purunesid Espoo konverterjaamas PLC filtri kondensaatorid ning vajalike varuosade kohaletoomine ja paigaldamine võtab aega mitu nädalat.

Nordic Energy Linki juhatuse liige Gunnar Virk ütles BNS-ile, et Espoo konverterjaamas toimus tulekahju. Kondensaatorite põlemisest tekkinud suits võis rikkuda jaamas olevat muud tehnikat.

Samas kaalub Nordic Energy Link jaama käivitamist ilma filtrita. Enne võimalikku kaabli käivitamist ilma filtrita on vaja ülejäänud tehnika puhastada ja selle seisukord üle vaadata. Samuti tuleb teha ajutisi muudatusi elektriühendustes. Virk lisas, et halvema variandi puhul ei saa konverterit ilma filtriteta taaspingestada ja sel juhul tuleb ära oodata varuosad.

Estlink on rivist väljas alates teisipäeva varahommikust. Pikem katkestus Estlinki töös toimus ka jaanuari alguses.

«Eelmise katkestuse põhjus on teada ja selle põhjuse likvideerimisega tegeletakse. Praeguse põlengu ja seadmete rikke põhjust ei ole veel teada, seda uuritakse arvutiteadete alusel. Põhjused ei ole kindlasti samad,» rääkis Virk. Ta lisas, et esimesele katkestusele on ka lahendus leitud ja seda hetkel rakendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles