Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Külmkapid korda: loe, millisele riiulile tuleks asetada piim ja millisele liha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Külmkapp.
Külmkapp. Foto: Panther Media/Scanpix

Külmkapis asjade õigesti paigutamine pikendab tunduvalt toidu värskust ja kõlblikust ning vähendab halvaks minevate asjade kogust.

Business Insider annab nõu, kuidas oleks külmkapi sisu kõige mõistlikum paigutada.

  1. Kõige ülemisele riiulile, kus on kõige ühtlasem temperatuur, tuleks paigutada juust, või ja teised piimatooted.
  2. Keskmisele riiulile oleks hea mõte paigutada juba küpsetatud liha ja muu üle jäänud söök.
  3. Alumise riiuli tagumisse ossa, kus on kõige külmem, tuleks paigutada piim. Ülejäänud riiulile võiks panna munad, toore liha ja mereannid.
  4. Kõige alla, sahtlitesse, võiks paigutada niiskust vajavad toidud, nagu näiteks rohelise salati ja sparglid. Mõned köögiviljad, mis teistega koos olles kiiremini roiskuma hakkavad, tuleks aga eraldi, õhukindlalt, ära pakkida.
  5. Teise sahtli põhja võiks niiskuse kogumiseks panna majapidamispaberit ja sellele asetada siis puuviljad, sest neile niiskus ei meeldi.
  6. Uksesahtlitesse, kus on kõige soojem, tasuks paigutada mahlad, majoneesid ja teised kastmelised, ka näiteks marineeritud kurgid.
  7. Veini ega leiba ei tohiks hoida külmkapi peal, sest sealt eraldub soojust, mis mõjub nendele halvasti.
  8. Külmkapi temperatuur tuleks hoida viie kraadi lähedal ning sügavkülm miinus 18 ringis.
Tagasi üles