Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2014/02/25/2856148t1h3b3e.jpg)
Külmkapis asjade õigesti paigutamine pikendab tunduvalt toidu värskust ja kõlblikust ning vähendab halvaks minevate asjade kogust.
Business Insider annab nõu, kuidas oleks külmkapi sisu kõige mõistlikum paigutada.
- Kõige ülemisele riiulile, kus on kõige ühtlasem temperatuur, tuleks paigutada juust, või ja teised piimatooted.
- Keskmisele riiulile oleks hea mõte paigutada juba küpsetatud liha ja muu üle jäänud söök.
- Alumise riiuli tagumisse ossa, kus on kõige külmem, tuleks paigutada piim. Ülejäänud riiulile võiks panna munad, toore liha ja mereannid.
- Kõige alla, sahtlitesse, võiks paigutada niiskust vajavad toidud, nagu näiteks rohelise salati ja sparglid. Mõned köögiviljad, mis teistega koos olles kiiremini roiskuma hakkavad, tuleks aga eraldi, õhukindlalt, ära pakkida.
- Teise sahtli põhja võiks niiskuse kogumiseks panna majapidamispaberit ja sellele asetada siis puuviljad, sest neile niiskus ei meeldi.
- Uksesahtlitesse, kus on kõige soojem, tasuks paigutada mahlad, majoneesid ja teised kastmelised, ka näiteks marineeritud kurgid.
- Veini ega leiba ei tohiks hoida külmkapi peal, sest sealt eraldub soojust, mis mõjub nendele halvasti.
- Külmkapi temperatuur tuleks hoida viie kraadi lähedal ning sügavkülm miinus 18 ringis.