Arakas: tegemist oli halva investeeringuga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arti Arakas
Arti Arakas Foto: Peeter Langovits

Kinnisvarafirma Arco Vara ühe omaniku Arti Arakase sõnul oli Toomas Vitsutile renditud laeva Balkan Stari ost halb äritehing ning selle eest on endiselt tasumata suur renditasu.

«Minul on sellest firmast saamata suur hulk rendiraha, mis on suurusjärgus 100 000 kuni 200 000 eurot. Kas oskate öelda, mis maksab ettevõte, mil nii palju võlgu. Üks kroongi on selle eest liiga palju,» ütles Arakas E24-le.

Tänane Äripäev kirjutas, et Arco Vara omanike Richard Tomingase ning Arti Arakase firma OÜ Toletum asutas 2005. aasta septembris tütarfirma Euro Shipping OÜ ning kohe ka viimase tütre OÜ Dorsy Trade, mille juhatuses on Hillar-Peeter Luitsalu.

Dorsy Trade ostis 6,9 miljoni krooni eest 1980. aastal ehitatud laeva Balkan Star, mille rentis välja Toomas Vitsuti ja Toomas Õispuu omanduses olevale firmale Eastern Shipping Group.

Dorsy Trade'i teenis aastas 1,5 miljoni kroonise käibe juures miljon krooni kasumit, kuid hoolimata sellest müüdi firma 2008. aastal ühe krooni eest pankrotihaldur Martin Krupiga seotud osaühingule Hironymos. Tomingas ja Arakas said ettevõtte müügist 1,9 miljonit krooni kahjumit.

Arakas sõnas täna, et ettevõte võis küll paberil kasumis olla, kuid tegelikult seda polnud ning tänaseni on laevaoperaatoril, milleks oli Vitsuti ja Õispuu firma, maksmata suur summa renti. «Täiesti ebaõnnestunud projekt. Kasum on märgitud, aga raha ei ole. Sügavas kahjumis ettevõte. Olen siiani pahane, kuna pole raha saanud,» ütles Arakas.

«Mulle pakuti, et ostame laeva. Anname selle lugupeetud inimestele rendile. Tuleb rendivoog. Tundus mõistlik.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles