Sutter: Eesti Energia Auvere jaama vastuvõtmise hilinemisest kahju ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere elektrijaam: valminuna vähem väärt kui ehitamise ajal.
Auvere elektrijaam: valminuna vähem väärt kui ehitamise ajal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi Eesti Energia pole endiselt saanud vastu võtta Auvere jaama, siis ettevõtte sellest mingit kahju ei saa, kuna kõik on leppetrahvidega kaetud.

«Meil on korralik leping, kõik on reguleeritud»" ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter reedel ettevõtte kolmanda kvartali tulemusi tutvustaval pressikonverentsil.

«See saab leppetrahvidega kaetud, Eesti Energia mingit kahju siin ei kanna,» lisas ta.

Kui suured leppetrahvid kavatseb ettevõte General Electricult sisse nõuda, ei soovinud Sutter enne jaama vastuvõtmist avalikustada.

Seni Auvere elektrijaama üleandmist pidurdanud liigsete tolmuheitmete probleemi ei ole siiani lahendatud ning seetõttu ehitab peatöövõtja General Electric jaamale uue kottfiltri, mille rajamine algab lähiajal.

Jaam jätkab hetkel tööd võimsustel, mis lubatud tolmuheitmete määra ei ületa.

Kuna energiaturg liigub praegu erinevates suundades, siis on Sutteri sõnul praegu veel vara rääkida, et kui mõistlik oli Auvere jaama ehitus. See selgub 10 pluss aasta pärast, kas Auvere investeering oli mõistlik, märkis ta.

Praegu on Sutter sõnul veel keeruline prognoosida, et millistest allikatest energiavajadus lõpuks kaetakse, kuna peale tulevad nii taastuvenergia, dekarboniseerimine ja muu selline.

Eesti Energia investeeris Auvere jaama rajamisse 638 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles