Eesti Energia kasum kukkus ligi 60 protsenti 13 miljonile eurole

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Energia teatas, et kolmandas kvartalis teenis ettevõte 13 miljonit eurot puhaskasumit. Mullu samal ajal oli sama näitaja 31,3 miljonit eurot.

Eesti Energia käive oli kolmandas kvartalis kokku 171 miljonit eurot, jäädes aastataguse tulemusega samale tasemele. Kulumieelne ärikasum (EBITDA) vähenes aasta võrdluses 22 protsenti 52 miljoni euroni.

Elektritoodang kasvas kvartalis aasta võrdluses 43 protsenti, kokku 2,5 teravatt-tunnini.

Põlevkiviõli tootis Eesti Energia kolmanda kvartaliga 86 tuhat tonni ning müüs 93 tuhat tonni. Näitajad kasvasid vastavalt 6 protsenti ja 20,5 protsenti.

«Põlevkiviõli müügist teenitud tulu siiski kvartaliga aasta võrdluses vähenes ligi 7 miljoni euro võrra. Selle peamiseks põhjuseks on see, et kui 2015. aasta kolmandas kvartalis teenisime märkimisväärset tulu varasemalt sõlmitud kõrgema hinnaga riskimaandamistehingutelt, siis käesoleva aasta kolmandas kvartalis me finantstehingutelt enam olulist abi ei saanud,» kommenteeris Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila.

Eesti Energia investeeris kolmanda kvartali jooksul 33 mln eurot. Suurim osa investeeringutest ehk 22 miljonit eurot suunas kontserni võrguettevõte Elektrilevi jaotusvõrku. Kvartaliga rekonstrueeriti 45 alajaama ning ehitati 553 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini, mis parandab elektrivõrgu kvaliteeti ja vähendab ilmastikust tulenevaid rikkeid. Samuti on käesoleva aastaga lõppemas kaugloetavatele elektriarvestitele ülemineku programm, mis vabastab inimesed elektrinäidu teatamisest. Kolmanda kvartali lõpuks olid kõigist Elektrilevi arvestitest 93 protsenti kauglugemise võimekusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles