Nokia aktsionärid nõuavad Stephen Elopi lahkumist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juht Stephen Elop.
Nokia juht Stephen Elop. Foto: Reuters/SCANPIX.

Rühm Nokia aktsionäre on loonud veebikülje nimega Nokia Plan B (nokiaplanb.com), kus muuhulgas nõutakse ettevõtte juhi Stephen Elopi ametist lahkumist, vahendab Helsingin Sanomat.


Sama seltskond kutsub ka Facebookis üles toetama mõtet, mille eesmärgiks on nurjata mais toimuval üldkoosolekul Nokia ja Microsofti vaheline koostööplaan.

Nimelt leiavad üleskutse taga olevad aktsionärid, et Nokia peaks edasi minema oma MeeGO operatsioonisüsteemiga.

Samuti nõutakse nokiaplanb.com’is avaldatud üleskutses mitmete ettevõtte tippjuhtide ametist lahkumist. Nimeliselt on välja toodud Stephen Elop, Tero Ojanperä, Niklas Savender ja Mary McDowell.

Nokia Plan B taga seisev seltskond pakub, et Nokia uurimis- ja arendustegevus toimuks kahes erinevas asukohas, millest üks asuks Soomes.

Samuti leitakse, et tootearenduse osas ei tohiks Nokia endale allhankeid lubada ning et ettevõte peaks uute programmeerijate värbamist alustama maailma tippülikoolidest.

Mis puudutab Microsoft Windowsi kasutusele võtmist, siis võiks seda nimetatud rühma hinnangul teha piiratult Põhja-Ameerika turul.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles