Suurfirmad leidsid viisi spordisoodustuselt makse mitte maksta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeroobika trenn
Aeroobika trenn Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja

Kümned Eesti ettevõtted, sealhulgas kümmekond suurfirmat, kasutavad töötajate sportimistarvete tasumiseks viisi, mis säästab neid erisoodustusmaksu tasumisest ning põhjust etteheideteks ei leia siinjuures ka maksu- ja tolliamet.

Kui reeglina peab ettevõte töötaja spordikuludelt tasuma ka erisoodustusmaksu – ehk sisuliselt tulu- ja sotsiaalmaksu –, siis koostöös MTÜga on terve rida Eesti ettevõtteid leidnud nutika viisi, kuidas selle tasumisest hoiduda, vahendab Äripäev

Loo keskmes on 2010. aastal asutatud MTÜ Spordiselts ja ühingu 45 annetajat, kelle seas on nii kodu- kui välismaa päritolu tuntud ettevõtteid, näiteks Nortal, Olympic Casino, Tallinna Kaubamaja, Coca-Cola, Selver, Tamro, Smarten Logistics, NG Investeeringud, Coop Eesti Keskühistu, Pipelife, R-Kiosk jpt.

Üle Eesti tegutsevasse MTÜsse kuuluvate ettevõtete töötajad ning nende lapsed saavad käia tasuta ujumas, uisutamas, palli mängimas, kinni makstakse ka osalemine rahvaspordiüritustel. Aastaid on MTÜ kandnud ka kõigi Haapsalu lastekodulaste sportimiskulud, ratsutamisest motokrossini välja.

Spordiseltsi toetajaliikmed ehk MTÜga lepingu sõlminud ettevõtted kannavad spordiseltsile raha annetuse tähise all ning kuna raha jõuab seltsini umbisikulise annetuse – mitte konkreetse töötaja konkreetse sportimiskulu tasuna –, ei pea maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul ettevõtja enda töötaja sportimise kinnimaksmiselt ka erisoodustusmaksu maksma. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles