Tulekul on Eesti oma Iittala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnaklassilt jäävad Arro Keraamika tooted Iittala ja Villeroy & Bochi vahele: pildil olev koogitaldrik hakkab maksma 20 eurot, selle all oleva praetaldriku hind jääb 30-35 euro vahele.
Hinnaklassilt jäävad Arro Keraamika tooted Iittala ja Villeroy & Bochi vahele: pildil olev koogitaldrik hakkab maksma 20 eurot, selle all oleva praetaldriku hind jääb 30-35 euro vahele. Foto: Liis Treimann

Suve algul Fundwise'i kaudu kapitali kaasanud Arro Keraamika on kogutud rahaga asunud mainekas Portugali tehases Vista Alegres tootma esimest partiid lauanõusid ja loodab oma kaubaga poeletile jõuda detsembris. Teoks sai see kõik 125 investori abil.

«Ma üritasin teha komplekti, mida võiks moodsal perel vaja minna – et see oleks võimalikult kompaktne, aga kus saaks ka värvidega mängida,» kirjeldas keraamikakunstnik Liisu Arro, kes on otsustanud valiku oma näituse «Talveöö unenägu» töödest vormistada Arro Keraamika esimeseks tarbenõude sarjaks.

Esimese partiina valmivad detsembriks Arro Keraamika kaubamärgi all pesumasina- ja mikrolaineahjukindlad koogitaldrikud, praetaldrikud, pudrutaldrikud, vaagen, salatikauss, espressotassid, kohvitassid ja kruusid ning teekann. Vajamineva stardikapitali kogus Arro kodumaise ühisrahastusplatvormi Fundwise abil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles