Päevatoimetaja:
Sander Silm

Toiduohutuses kehtivad viis põhireeglit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Söögitegemisel peab valitsema kord ja puhtus.
Söögitegemisel peab valitsema kord ja puhtus. Foto: SCANPIX

Maailma terviseorganisatsioon on koostanud viis reeglit, millest tasub toiduvalmistamisel kinni pidada.

1. Hoia toidu valmistamise koht, tööpinnad, -vahendid ja nõud puhtana

Kuigi enamik mikroorganisme ei põhjusta haigusi, leidub ohtlikke mikroorganisme nii pinnases, vees, loomades kui ka inimestes. Need organismid võivad edasi kanduda käte, lõikelaudade ja köögiriistadega ning vähimgi kontakt toiduga võib põhjustada inimeste haigestumist. Käsi tuleb pesta ning köök ja kõik pinnad puhtana hoida.

Tagasi üles