Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Salatikasvataja Jamie Oliveri moodi süüa ei teeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Briti telekokal Jamie Oliveril on ka Eestis palju järgijaid.
Briti telekokal Jamie Oliveril on ka Eestis palju järgijaid. Foto: David Wimsett/

Lehtsalateid kasvatav Jaano Kriisa soovitab salatit kindlasti pesta, mitte seda Jamie Oliveri kombel otse kaussi panna.

«Mina küll pesen salatit, sest me kasvatame neid mulla peal, mitte väetisevees,» rääkis Harjumaal asuva Uus-Kongo talu peremees Jaano Kriisa. Tema talus kasvab osa salateid  kasvuhoones, teised avamaa peenardes ja nad kipuvad ikka mullaseks saama. «Salat  on selline asi, et sa võid  pesta nii palju kui tahad, ikka jääb lehtede vahele pisut mulda,» tunnistas ta.

Uus-Kongo talu salatid loputatakse enne poodi saatmist üle. «Muidu on salat nii mullane, et seda ei ostaks keegi,» sõnas Kriisa. Ta lisas, et salat vajab vett, sest see aitab värksut säilitada.

Tagasi üles